La tercera sortida naturalista va comptar amb l’assistència de 9 persones que van realitzar un itinerari per la muntanya de les Forques i per la zona propera al Cementiri. La climatologia va animar l’excursió amb estones de pluja, de sol i de núvols. L’itinerari, però, ja era prou interessant perquè la muntanya de les Forques és una autèntica illa pel que respecta a la biodiversitat ja que la manca d’explotació econòmica des de temps seculars ha preservat la vegetació autòctona que, a més, és diferent de la resta del terme a causa de les característiques geològiques del terreny. El resultat, és que aquí trobem unes plantes úniques que són poc conegudes.
Com a curiositat, es van observar exemplars del llentiscle, l’arbre que dóna nom, com a topònim, a la petita elevació del terreny on fa 800 anys es va construir l’actual municipi de Constantí.
Pel que respecta a la fauna, i com ja és tònica habitual en les anteriors sortides, poques espècies es van deixar veure, més enllà dels ocells.
El dissabte 28 de juliol es farà la quarta sortida, que serà la darrere de la temporada ja que a l’estiu evitarem la calor més forta; a banda del fet que l’activitat biològica queda molt minvada durant aquest mes (de la mateixa manera com succeeix durant el temps del ple hivern). Això no obstant, ens hi posarem un altra vegada amb l’Atlas de la Biodiversitat a partir de començaments de setembre.