Una quinzena de persones van aplegar-se el passat dijous 24 d’abril a la Biblioteca Municipal de Constantí on l’historiador Jaume Massó presentava l’obra monogràfica del professor de la URV Xavier Ferré sobre la figura de l’onomatòleg Ramon Amigó. Amigó va ser l’autor del llibre Els topònims del terme municipal i del poble de Constantí, publicat el 1968 per l’Institut d’Estudis Tarraconenses “Ramon Berenguer IV”. Aquest llibre ben aviat es va fer força popular per la seva utilitat alhora d’esbrinar el significat dels noms de lloc i dels renoms de les cases de Constantí.Va ser una obra molt meritòria que va comptar aleshores amb la col·laboració de desenes de persones, algunes de les quals, nascudes al segle XIX i ben coneixedores d’un Constantí que a partir d’aquell moment canviaria de manera molt intensa. Els canvis de caire social i econòmic van fer veure la conveniència d’actualitzar l’estudi, així que el mateix autor, quaranta anys després, va afegir algunes entrades suplementàries i en matisà algunes de les existents. Aquesta nova versió del llibre la van publicar el Sindicat Agrícola de Constantí i l’Institut d’Estudis Catalans el 2008.
El llibre de Xavier Ferré és la primera aproximació a la vida i l’obra de l’eminent personatge. És un llibre molt exhaustiu que repassa la formació d’Amigó en l’àmbit de l’onomàstica i la literatura, la seva relació amb altres figures remarcables de l’entorn de la ciutat de Reus i, en general, del Camp de Tarragona, i el fet que totes ells van mantenir dempeus la cultura catalana a l’època més fosca del Franquisme.
Durant la presentació es va fer comentaris curiosos sobre la relació entre onomàstica i excursionisme i explicar algunes anècdotes sobre els noms dels carrers de Constantí.