El dissabte 28 de juliol va tenir lloc la quarta sortida naturalista, amb l’assistència de cinc persones i molt més curta del que venia sent l’habitual a causa d’un succés desgraciat qde fa uns dies. La sortida va transcórrer aquesta vegada per la zona dels camins de l’Obi -a l’anada- i del Bassal -a la tornada.
A banda de la forta calor i humitat, ja típiques en aquesta època de l’any però que converteixen les excursions en activitats una mica pesades, i de la menor biodiversitat que s’observa en aquesta part del municipi respecte d’altres del terme, cal destacar com alguns detalls interessants les restes d’alguns vertebrats difícils de veure com ara els nius d’abellerol -que es poden observar en la imatge de portada d’aquesta nota-, un niu d’un picot verd fet precisament en un pal de la llum -que podeu veure a la fotografia de l’esquerra- i les restes d’un eriçó blanc mort -també a la foto adjunta.
A nivell de la flora, no massa cosa a destacar, potser la part més negativa és la prova evident de la plaga que afecta les alzines d’arreu que ataca les arrels i pot observar-se per la progressiva presència de rames mortes -foto d’una de les alzines afectades.
Durant el mes d’agost, les sortides naturalistes es prenen un descans. D’una banda, per la forta calor i, després, perquè l’activitat biològica és molt menor durant aquesta època de l’any. Ens conseqüència Ens hi tornarem a posar a partir de setembre.
Recordem que aquestes sortides que es van posar en marxa a partir del mes de juny tenen lloc els dissabtes alterns, al matí, i que serveixen per elaborar l’Atlas de la Biodiversitat de Constantí.